Victoria Hanna

VH colver

ALBUM VAN DE WEEK bij HEAVEN
4 sterren recensie nieuw album
“Victoria Hanna geldt al enkele jaren als een van de interessantste, meest invloedrijke vrouwen in de muziekscene in het Midden-Oosten, avant-artpop.”

English info

Vocal experimentalist | Ancient Hebrew rap | electronic & visuals | spoken word

Victoria Hanna is an artist with a broad vision:
“The concept of being a singer is very boring. It’s much more interesting for me to feel that I am a sculptor, I am a painter in sound.” 

Geen concert is hetzelfde van deze sound creator. Hanna put uit eeuwenoude klanken van het alfabet, betekenissen van woorden, mystiek en de relatie tot het lichaam. Haar single ‘Aleph-Bet’ ging in 2016 ‘viral’: spoken work en rap meets improv en mystiek. Popcultuur en experimentele expressie gaan bij Victoria Hanna hand in hand. Tijdens haar live concerten gaat ze de interactie aan met haar band en de energie van het publiek, dat als gehypnotiseerd door haar en de lichtshow een andere dementie binnen stapt. Sterk, verrassend, intiem en wonderlijk.
Een indrukwekkende vocaliste die al jaren over de wereld gevraagd wordt voor workshops en residencies. Een spraakmakende vrouwelijke spokenword artieste die de spannende randjes tussen podiumkunsten en expressie zoekt.

Highlights
 in NL:  Den Haag, Tropentheater, Groningen.
Gevestigd carrière met oa. residencies in oa Berkeley, Womex 2017, WOMAD 2018
Een Womex favoriet van Charlie Crooijmans (VPRO)!