ESINAM

Official showcase Eurosonic 2019

Electronic Afro-jazz |Kaleidoscopic one-woman band
Dwarsfluit, zang, percussie, keyboard & effecten 
Website – Facebook – Instagram – Twitter  
English info below

Based in: Brussels Belgium,  roots in Ghana
Line-up: 1 on stage,  2 on the road (for large shows TM + sound + lights)
Management: Aubergine Artist Management
Self titled debut EP OUT NOW on Sdban Records (Sep 18)

Highlights: VPRO Vrije Geluiden sept 2018 | residence at Botanique Brussels | Showcase Visa for Music Nov 18

Red Bull Elektropedia Fresh on the Scene, 23 Nov“She’s committed, she’s passionate and she really is a jack of all trades. Time to pay this woman a visit and listen to her story.”

Met haar debuut EP geeft ESINAM een inkijk in haar eclectische muzikale wereld. Ze verweeft traditionele instrumenten met haar warme stem en dwarsfluit. De akoestische klanken van deze instrumenten transcenderen naar nieuwe dimensies dankzij het gebruik van elektronische effecten. Zo neemt ESINAM je mee naar een universum met een caleidoscopisch spectrum aan klankkleuren.

Esinam (be) ESNSIn haar muziek horen en voelen we een bijzonder spanningsveld tussen verleden en toekomst, duister en licht, zwaarmoedig en vrolijk. Soms is ze dansbaar, dan weer contemplatief. Echo’s uit de toekomst nodigen je uit om de wereld te vatten in een vernieuwend muzikaal narratief.
ESINAM produceerde en speelde bijna alles zelf in. Enkel voor ‘Electric Lady’ werkte ze samen met de Senegalese DJ & producer Ibaaku, die enkele kenmerkende futuristische klankkleuren toevoegde. Voor ‘Gavoé’ gebruikte de multi-instrumentaliste Ewé gezangen uit een dorp in Ghana die ze zelf ter plaatse opnam. Ook het artwork komt van haar hand. Ze wilde in deze eerste EP zo veel mogelijk van zichzelf leggen, zodat haar publiek op zowel auditief als visueel vlak een authentiek, getrouw beeld van haar brede universum krijgt.
Voor de mixing van de EP werkte ESINAM samen met Jules Fradet van Studio Planet (Damso, Veence Hanao, Afrikan Prötökol en Zap Mama). Voor de mastering deed ze dan weer beroep op de in L.A. residerende producer Kelly Hibbert aka Almachrome (J Dilla, Madlib, Little Dragon, Flying Lotus, Ebo Taylor, Mark de Clive-Lowe en Arca).

De Morgen – “Niet alleen die jonge wolven van de hiphop triomferen in onze top tien deze week, maar ook andere koppige bastaards als Skinny Pelembe, Esinam en Chris! […] Op deze eerste ep wil Esinam niet kiezen: zinderende etnologie-soul à la Ibeyi, noisy Avantgarde-elektronica, dwarse r&b en polyritmische tribalmuziek. Alles zigzagt er door elkaar. Heftig!”